pátek 21. ledna 2011

Garmin nuvi 255 sat nav navigace




















Download - ke stažení Garmin nuvi 255 Owners Manual



Navigace Nüvi 255 je určena pro ty, kteří chtějí jednoduchý a spolehlivý přístroj. Nüvi 255 je jednoduchou navigací, která neobsahuje nadbytečné funkce. To, co jistě oceníte, je velice jednoduché ovládání a dostupná on-line nápověda přímo na jejím displeji.
Model Nüvi 255 je určen do automobilu (za tímto účelem je na microSD kartě předehraná silniční mapa ČR). Díky kompaktním rozměrům a dostatečné výdrži na baterie je ale použitelný i pro kratší výlety do přírody. Pro plnohodnotné využití navigace mimo automobil je v balení Nüvi 255 obsažena turistická mapa ČR, která obsahuje podrobné navigační mapy nejen s plným zákresem uliční a silniční sítě ČR, ale i s turistickými detaily mimo silniční síť, včetně barevně značených turistických tras a cyklotras.

Nüvi 255 je navigací nejnižší cenové kategorie. Na rozdíl od svých (často dražších) konkurentů však používá vysoce jasný dotykový displej s velmi dobrou čitelností za slunečného počasí. V porovnání s dokonalejšími navigacemi řady Nüvi nemá Nüvi 255 nijak omezené navigační funkce a stejně jako ostatní navigace značky Garmin je kompatibilní s automobilovými, námořními, leteckými nebo turistickými mapami.

Displej Nüvi 255 má i přes relativně velký displej překvapivě malé rozměry, díky kterým se bez potíží vejde do kapsy saka nebo do dámské kabelky. Při nošení v kapse je možné uzamknout displej přístroje, aby nedošlo k náhodné změně nastavení nebo spuštění nechtěné funkce. Pro použití na kole nabo na motocyklu (pozor, Nüvi 255 není odolné vůči vodě a nárazům) je na dokoupení k dispozici řada speciálních stojánků.

Pro bezpečnější pohyb po silnicích obsahuje Nüvi 255 ve vnitřní paměti předehranou databázi policejních radarů, kamer, často měřených úseků a úseků s omezením rychlosti. Zdrojem dat je www.poi.cz, kde je k dispozici pravidelná aktualizace údajů samotnými uživateli.

U Nüvi 255 jistě oceníte velice dobrou čitelnost údajů na navigačním displeji. Všechna zobrazená číselná data jsou dostatečně velká se snadnou čitelností během jízdy. V dolním řádku se zobrazuje čas příjezdu do cíle a aktuální rychlost. V levém horním rohu je zobrazena podoba následující křižovatky a směr jejího projetí, současně i zmenšující se vzdálenost k této křižovatce. Navigace nabízí 2D nebo 3D zobrazení mapy, během navigace se mapa s přiblížením ke křižovatce plynule zvětšuje, navigační informace (průjezdy přes křižovatky) jsou zobrazeny výraznou šipkou přímo v navigační mapě. Dále je na displeji informace o aktuální povolené rychlosti.

Přístroj se v automobilu upevňuje na čelní sklo nebo na palubní desku automobilu. V ceně je zahrnut lehký, elegantní stojánek (ne husí krk) s možností velice jednoduchého a pevného držení přístroje. Stojánek v automobilu umožňuje velice variabilní nastavení pozorovacího úhlu. V případě opuštění vozu je snadné demontovat samotnou navigaci nebo celý stojánek.

Ovládání, hlasová navigace a podrobná dokumentace jsou standardně k dispozici v českém jazyce.

Hlavní přednosti navigace Nüvi 255:
• navigační mapy 40 zemí Evropy v ceně
• navíc v ceně uliční a turistická mapa ČR
• velmi jednoduché ovládání
• kompaktní rozměry, dostatečná výdrž na baterie
• kompatibilita s automobilovými, turistickými, námořními nebo leteckými mapami
• dostupná cena
• kompatibilita s RDS TMC přijímačem dopravních informací
• vylepšené uživatelské rozhraní během navigace
• fotonavigace - po přiřazení souřadnic k fotografiím lze navigovat dle těchto fotografií

Před zakoupením je dobré vědět:
• na rozdíl od vyšších autonavigačních řad (Nüvi 6xx, Nüvi 7xx) není Nüvi 255 napájen ze stojánku, ale napájecí kabel je připojen přímo do přístroje
• pokud chcete navigaci používat především v automobilu a nevyhovuje Vám příliš silniční mapa Atlas Czech, můžete si zdarma stáhnout turistickou mapu Topo Czech
• pokud budete Nüvi používat pro výlety do přírody, pamatujte, že přístroj nemá zvýšenou odolnost

Záruka nejnovějších map - po zakoupení přístroje a provedení registrace nejpozději do 60 dní na my.garmin.com vám bude nabídnuta aktualizace instalované mapy 42 zemí Evropy CityNavigator nuMaps Guarantee.